Ministarstvo odbrane Srbije: BiH otkazala vojnu vežbu sa Srbijom na Manjači

Izvor:
Beta

Zajednička vojna vežba oružanih snaga Srbije i Bosne i Hercegovine, koja je trebalo da bude održana u oktobru na poligonu Manjači kraj Banjaluke je danas otkazana, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

To ministarstvo je navelo da je o otkazivanju zajedničke vojne vežbe obavešteno od Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine.

“Izražavamo žaljenje zbog otkazivanja, s obzirom da smo više od šest meseci zajednički planirali izvodjenje vežbe”, navelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Dodaje se i da je ta vežba trebala da bude održana na poligonu “Manjača”, od 9. do 16. oktobra ove godine.

Ministarstvo odbrane Srbije je u saopštenju odalo i da “ostaje partner Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj”, sa željom da, kako je istaklo “u budućnosti ostvarimo zajedničke aktivnosti”.

Ministri odbrane Srbije i BiH, Nebojša Stefanović i Sifet Podžić najavili su 10, septembra u Beogradu da će oružane snage dve zemlje u oktobru održati zajedničku vežbu na planini Manjača.

Kako je tada prenelo Ministarstvo odbrane Srbije, oni su ocenili da bilateralna saradnja u oblasti odbrane beleži pozitivan trend i da je značajna za unapredjenje ukupne regionalne saradnje.

Ostavite komentar