Moskva traži od Crne Gore da pojača obezbeđenje oko zgrade Ambasade u Podgorici

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Ambasada Rusije u Podgorici zatražila je od Crne Gore da pojača obezbedjenje oko zgrade tog diplomatskog predstavništva zbog protesta koji Ambasada Ukrajine za 19. ferbruar najavljuje u tom gradu.

Kako je saopštila portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram nalogu, ukrajinska Ambasada u Podgorici tog dana pozvala je Ukrajince koji žive u Crnoj Gori, na protest pod nazivom Marš jedinstva.

“Konzul Ukrajine u Podgorici postavio je na svom Fejsbuk nalogu post sa heštegom ‘Rusija treba da bude uništena’. Posle nekoliko sati ga je izbrisao”, navela je Zaharova, dodajući da je Ambasada Rusije uputila notu crnogorskom MSP sa zahtevom da se pojača obezbednjenje oko njene zgrade.

“To samo govori o tome ko zaista gaji agresivne planove”, navela je Zaharova.

Konzul u postu obaveštava da se organizuje Marš jedinstva u subotu u Podgorici i poziva gradjane Crne Gore da se odazovu u što većem broju i podrže Ukrajinu.

“Što nas je više, to bolje, zato ohrabrite svoje prijatelje i poznanike, posebno Crnogorce, da podrže Ukrajinu. Zastave, transparenti, plakati i sve manifestacije patriotskog karaktera su dobrodošle”, napisao je konzul Mihajlo Šmatov.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar