MUP Crne Gore: Dolazak sina crnogorskog premijera blagovremeno najavljen

MUP Crne Gore: Dolazak sina crnogorskog premijera blagovremeno najavljen
Printscreen
Izvor:
Beta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da su policijski službenici MUP-a Srbije neprimereno postupali prema sinu premijera Zdravka Krivokapića, štićenoj ličnosti i njegovom pratiocu, čiji je dolazak blagovremeno, sa svim potrebnim podacima, najavljen nadležnim organima Srbije.

“Verujemo da je ovo izolovan slučaj i da se ovakvo ili slično postupanje neće ponoviti bez obzira da li se radi o štićenim ličnostima ili drugim građanima Crne Gore”, navodi se u regovanju na na Tviteru.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da Podgorica nema razloga da sumnja u opis događaja u kojem je učestvovao sin crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i da državljani Crne Gore u Srbiji treba da se osećaju kao kod kuće.

Navodi se da će Srbija, “kao i do sada, nastaviti da ukazuje gostoprimstvo” svim građanima Crne Gore koji poštuju njene zakone.

“Čast nam je što su članovi najuže porodice crnogorskog premijera odabrali da žive u Beogradu”, stoji u saopštenju.

Ranije danas, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije je saopštilo da je policija, postupajući po prijavi, zaustavila vozilo u kojem su se nalazili Krivokapićev sin Miloš i član njegovog obezbeđenja i da je, “postupajući po procedurama, štiteći na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršila kontrolu i legitimisanje lica”.

Vlada Crne Gore je danas saopštila da je “užasnuta i zabrinuta” zbog odnosa policije Srbije prema deci crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, navodeći da “posebno ima u vidu da su ćerke premijera Krivokapića zbog sličnih neprijatnosti već jednom morale da napuste Beograd”.

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore je saopštilo da je policija Srbije “postupila na krajnje grub način” prilikom pretresa Krivokapićevog sina, “iako je reč o štićenoj ličnosti u pratnji pripadnika Uprave policije Crne Gore”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar