Podeljen SNP pred konačnu odluku: Rukovodstvo za ulazak u vladu, članstvo protiv saveza sa Milom

Izvor:
Sputnjik, Foto : Youtube/Skupština Crne Gore/Printscreen

Dan uoči sednice Glavnog odbora Socijalističke narodne partije predsednik Opštinskog odbora te stranke u Nikšiću Nenad Marković kaže da je deo starijih članova SNP protiv ulaska u manjinsku vladu, dok je deo članova, uglavnom mlađih, da ta partija bude deo nove vlasti.

„Deo naših članova jeste sinoć iskazao nezadovoljstvo idejom da budemo deo buduće vlade, jer ne žele da imamo bilo kakvu saradnju sa Demokratskom partijom socijalista. Tačno je da su viđenja oko tog našeg angažmana u budućoj vladi podeljena, ali se nadam da se SNP neće podeliti, kako god da se završi sutra glasanje na Glavnom odboru u Podgorici”, istakao je Marković u izjavi za Sputnjik.

On objašnjava da u Glavnom odboru, koji je više puta odlagan zbog suprotstavljenih stavova članova partije oko ulaska u novu vladu i koji je zakazan za sutra u 15 časova u Podgorici, ima 140 članova i po Statutu SNP-a dve trećine glasova su potrebne da se izglasa neka odluka.

„Neizvesno je kako će se završiti glasanje o našem učešću u novoj vladi, mislim da to niko ne može sada predvideti, videćemo sutra”, kazao je Marković.

Mirčeta Mikić, član Izvršnog odbora SNP-a iz Nikšića, tvrdi u izjavi za Sputnjik da je 90 odsto članstva te partije protiv toga da se uđe u vladu koju DPS podržava.

„Pre mesec dana Izvršni odbor naše partije u Nikšiću je jednoglasno bio protiv da budemo deo vlade koju DPS podržava. Onda je usledila sednica Glavnog odbora, došli su Vladimir Joković i Dragoslav Šćekić. I na tome Glavnom odboru većina je bila protiv ulaska u vladu, ali je izveštaj sa te sednice krivotvoren. Sada, po našim saznanjima, u Glavnom odboru ima devet delegate iz Nikšića, osam će glasati mimo raspoloženja članstva, Izvršnog odbora i Glavnog odbora u Nikšiću, dakle za ulazak u vladu sutra u Podgorici. Zato smo se odlučili da se sutra okupimo ispred sedišta SNP-a u Podgorici i to ne dozvolimo. Ako izglasaju učešće u vladi, tražićemo njihove ostavke i promenu rukovodstva partije. Mi smo 25 godina bili izloženi progonu i torturi DPS-a i da sada idemo zajedno sa njima, ne ide brate. Mislim da su svi odbori naše partije u Crnoj Gori u istoj situaciji, članstvo je protiv, ali funkcioneri su za ulazak u vladu“, kaže Mikić za Sputnjik.

Funkcioner SNP-a Dragan Ivanović kazao je juče da je rukovodstvo te partije raspoloženo da bude dio nove 43. vlade Crne Gore.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar