Šetnja Vučića, Zaeva i Rame centrom Skoplja, Mini Šengen sutra menja ime

Izvor:
Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Albanije Edi Rama i Severne Makedonije Zoran Zaev prošetali su danas centrom Skoplja i popili piće u jednom popularnom restoranu.

Kako je objavila kablovska Televizija 21, “kafe sastanku” lidera tri zemlje Zapadnog Balkana prisustvovao je i gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov.

ФОТО/ВИДЕО: Заев ги шеташе Рама и Вучиќ низ Скопје, па ги почасти со кафе на плоштад

Zaev je na Fejsbuku, uz fotografije, napisao da je popodne poželeo dobrodošlicu predsedniku Srbije Vučiću i premijeru Albanije Rami, nakon čega su zajedno prošetali po novom skopskom keju (pored Vardara), gde je domaćin bio gradonačelnik Skoplja Petre Šilegov.

“Razgovarali smo i sa građanima u centru Skoplja, kao najavi Ekonomskog foruma za regionalnu saradnju koji se prvi put održava u Severnoj Makedoniji, kao i otvaranja novih perspektiva za naše povezivanje”, napisao je Zaev.

Balkan je, kako je istakao, naš zajednički evropski dom u kojem se podržavamo i u kojem unapređujemo odnose.

“Gledamo napred ka boljem sutra, ka ekonomskom rastu i razvoju, ka doborbiti za naše narode”, istakao je Zaev.

Vučić, Rama i Zaev će sutra učestovati na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju, čiji su i organizatori. Najavljeno je i da će na tom skupu biti objavljeno novo ime regionalne incijative koja je do sada neformalno nazivana “Mini Šengen”.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar