Završen protest u Podgorici, Bečić kaže „narode Crne Gore, spremaj se za izbore“

Izvor:
Danas, Vijesti.me, Foto: Printscreen/ Vijesti.me

Večeras je u Podgorici održan protest na koji su pozvale Demokratska Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Prava Crna Gora zbog prekrajanja izborne volje. Skup je počeo ispred hrama Hristovog vaskrsenja, gde je i završen posle šetnje učesnika centralnim podgoričkim ulicama. Z narednu sredu najavljen je novi protest.

Demokrate su ranije pozvale na protest zbog „očuvanja izborne volje“, a nakon smjene lidera te partije Aleske Bečića, sa pozicije predsjednika Skupštine Crne Gore, javljaju Vijesti.

„Narode Crne Gore, spremaj se za izbore“, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je na protestu organizovanom večeras u Podgorici kazao da su se okupili da brane izbornu volju 208.000 ljudi, te da se suprotstave povratku na vlast „onih koji su nas decenijama pljačkali, dijelili, zaduživali“.

„Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru…“, rekao je Bečić.

„Dođoh večeras bez fotelje, ali slobodno, bez fotelje. A oni koji nas prozivaju znog fotelja malo im je bilo što imaju pet puta više fotelja ne smiju da dođu među ovaj narod nego hoće još fotelja. Nudimo im da sve fotelje vrate narodu, pa neka narod sudi. Ali oni hoće još fotelja sa DPS i kažu da se žrtvuju za Crnu Goru. Kažu ne vraca se DPS. Ma nemojte, činiće dvije trećine te vlasti. Ta nova manjinska vlada zavisiće od volje DPS-aa, neće moći da kažu ni dobar dan bez amina DPS-a“, rekao je Bečić.

Dodao je da je „paradoks da ćete sa onima za koje ste tvrdili da su lopovi i kriminalci da birate sudije i tužioce“.

„Mi smo večeras ovde da branimo izbornu volju 208.000 ljudi, da se suprotstavimo povratku na vlast onih koji su nas decenijama pljačkali, delili, zaduživali. Branimo minimalnu zaradu od 450 eura, druge povećane zarade 20 i 30 odsto što se nije desilo nikada prethodnih decenija, branimo naknade majkama, dječje dodatke, minimalne penzije…“, rekao je lider Demokrata.

„Ovih dana ujedinila se Crna Gora koja ne trpi nepravdu, izdaju, obmanu, prevaru…“, rekao je Bečić.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je da će funkcioneri tog političkog saveza prisustvovati skupu u znak solidarnosti.

Po povratku ispred Hrama poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica pozvao je na novi protest planiran iduće srede. On se zahvalio okupljenima i rekao da je većinska Crna Gora „ona koja se ne da potkupiti, pokolebati i pristati na izdaju“.

„Glas naroda je glas Boga, večeras se čulo „izbori, izbori“ i to je rješenje i niko nema pravo da to uskratimo narodu“, rekao je Koprivica i pozvao da se sljedeći put „okupe u duplo višem broju da kažu ne mafiji, ne korupciji, ne kriminalcima“.

Na protestu su bili i Jovan Vučurović, Goran Danilović, Milun Zogović, Maksim Vučinić, Jelena Božović, od funkcionera Demokrata tu su Vladimir Martinov, Zdenka Popović, Danilo Šaranović….

Protestu su prisustvovali i predsednici Opština Kotor i Herceg Novi, Vladimir Jokić i Stevan Katić, kao i predsednik SO Nikšić Nemanja Vuković.

Šaranović je upozorio na one „koji bi po zadatku mogli da izazovu nerede.

Rekao je i da ko god pokuša da nacionalistički oboji skup „poslat je od izdajnika, DPS-a i mafije“.

Poručio je okupljenima da ne reaguju na provokacije „koje mogu i večeras očekivati“.

Kkao Vijesti dodaju, organizacijom protesta prekršene su mere borbe protiv kovida, koje predviđaju nođenje maske i na otvorenom kada nije koguće obezbediti distancu od dva metra.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar