“Blumberg”: Ovo su najbogatije porodice sveta u 2023.

Na listi uglavnom dominiraju porodice sa Bliskog istoka. Sa 305 milijardi dolara klan El Nahjani iz Abu Dabija nadmašio je Voltonove, i to za neverovatnih 45 milijardi dolara

Vladajuća dinastija Ujedinjenih Arapskih Emirata El Nahjan, porodica Volton, osnivači lanca prodavnica “Volmart” i porodica Hermes, vlasnici istoimenog luksuznog brenda, postali su najbogatije porodice na svetu u 2023. godini, prenosi “Blumberg”.

Na rang-listi najbogatijih porodica se prvi put pojavila porodica u čijem je vlasništvu lanaca prodavnica “Volmart”, kao i vladajuća dinastija Katara, koja je zauzela peto mesto.

Na vrhu liste nalazi se vladajuća dinastija UAE – El Nahjani, čije se bogatstvo procenjuje na 305 milijardi dolara. Inače, svi članovi ovog klana zauzimaju visoke pozicije u državi i u privatnom sektoru.

Na listi uglavnom dominiraju porodice sa Bliskog istoka. Sa 305 milijardi dolara porodica El Nahjan iz Abu Dabija nadmašila je Voltonove, i to za neverovatnih 45 milijardi dolara. Šesta generacija porodice Hermes bogatija je za 56 milijardi dolara i postala je treća najbogatija porodica u svetu.

Ukupno 25 najbogatijih porodica sveta sa ove liste bogatije su za 1,5 biliona dolara, što je 43 odsto više u odnosu na podatke iz prošle godine.

Na listi se nalazi ukupno 25 porodica, među kojima su i porodice u čijem je vlasništvu kompanija “Mars”, “Koh inustris”, vladajuća dinastija Saudijske Arabije El Saudi, kao i vlasnici kontrolnog paketa akcija kompanije “Šanel”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare