Britanski mediji imaju dokaze o umešanosti Bajdenovog sina u finansiranje biolaboratorija u Ukrajini?

Izvor:
Sputnjik, Foto: YouTube, Printscreen YouTube

Britanski „Dejli mejl“ došao je u posed elektronske pošte koja dokazuje da je sin američkog predsednika Hanter Bajden zaista mogao da učestvuje u finansiranju američke kompanije specijalizovane za istraživanje smrtonosnih patogena u Ukrajini.

„Elektronska pošta sa Hanterovog noutbuka pokazuje da je on pomogao da se obezbede milioni dolara za finansiranje rada Metabiota, kompanije koju je angažovalo Ministarstvo odbrane, specijalizovane za istraživanje bolesti koje izazivaju pandemije i koje mogu biti iskorišćene kao biološko oružje“, navodi „Dejli mejl“, prenosi Sputnjik.

Prema podacima britanskog dnevnika, Hanter je predstavio tu kompaniju gasnom preduzeću „Burizma“ za potrebe „naučnog projekta“ uz učešće biolaboratorija visokog nivoa biozaštite u Ukrajini.

Iako je Metabiota navodno kompanija koja se bavi medicinskim podacima, njen potpredsednik je poslao Hanteru 2014. godine pismo u kojem je opisao kako bi oni mogli da „učvrste kulturnu i ekonomsku nezavisnost Ukrajine od Rusije“, navodi list, prilažući fotografije elektronskih pisama.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare