Lukašenko: Danas Rusija i Belorusija, Putin i Lukašenko, nemaju prijatelja. Nećemo nikome dozvoliti ni da popreko pogleda u našem pravcu

Lukašenko: Danas Rusija i Belorusija, Putin i Lukašenko, nemaju prijatelja

Beloruski lider Aleksandar Lukašenko izjavio je da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom dogovorio da uvek budu pouzdan oslonac jedan drugom.

„Predsednik Rusije i ja smo se jasno dogovorili da ćemo uvek biti jedan drugom pouzdan prijatelj i oslonac. Konstatovali smo nepokolebljivu činjenicu da danas Rusija i Belorusija, Putin i Lukašenko, nemaju drugih prijatelja. Sećate se, davno sam rekao da će doći vreme kada ćemo ruski predsednik i ja stajati leđa uz leđa i odbijati napade. Tako je i bilo“, rekao je Lukašenko na sastanku sa kolektivom Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije.

Lukašenko: Danas Rusija i Belorusija, Putin i Lukašenko, nemaju prijatelja
Printscreen

Beloruski lider je ponovo ukazao na posebnu prirodu odnosa Belorusije i Rusije i jedinstvo naroda dve zemlje, piše Sputnjik.

„Ruski narod – to su naši. To su dva stana gde samostalno žive dve porodice, ali koje su nikle iz zajedničkog korena“, rekao je Lukašenko.

Lukašenko: Danas Rusija i Belorusija, Putin i Lukašenko, nemaju prijatelja
Printscreen

Govoreći o odnosu Minska i zapadnih zemalja, beloruski lider je istakao da je Belorusija svojim zapadnim kolegama pokazala da je „nezavisna, samouverena nacija“.

„Nećemo nikome dozvoliti ni da popreko pogleda u našem pravcu. To smo pokazali na svim nivoima“, poručio je Lukašenko.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare