Otišao je Maradona, “Zlatni dečak” koji je “držao nebo u rukama”

Otišao je Maradona, “Zlatni dečak” koji je “držao nebo u rukama”

Dijego Armando Maradona je umro u svojoj kući, nepunih mesec dana posle 60. rođendana. Ali, ko je bio on, pa ga ceo svet, ne samo sportska javnost, oplakuje?

Rođen je 30. oktobra 1960. u Lanusu, u Buenos Ajresu, gradu u kome je i skončao posle srčanog udara, dok se oporavljao od nedavne operacije glave. Lekari su pohitali da mu pomognu, ali… nije bilo spasa, piše Blic.

Spasa nije bilo ni mnogim rivalima s kojima je igrao. Ali ni njemu samom, zbog života koji je vodio.

Otišao je Maradona, "Zlatni dečak" koji je "držao nebo u rukama"
Printscreen

“El pibe de oro”, odnosno “Zlatni dečak”, dobio je taj nadimak još kao klinac. Narastao je do skromnih 165 centimetara visine, skromnih za fudbal, ali ne i za majstorije. A još kao dečak, nižeg rasta od vršnjaka, zbog niskog težišta a nestvarnog talenta radio je šta je hteo na poziciji ofanzivnog veziste, nekada i kao drugi napadač.

Ponikao je u u sirotinjskom naselju na obodu Bunes Ajersa. Roditelji su ga dobili kao prvog sina posle četiri ćerke, kasnije su se rodila i dva njegova mlađa brata. Igrajući za lokalni klub Crvena zvezda (“Estrella Roja”) primetili su ga kao osmogodišnjaka skauti iz Argentinos juniorsa. Doveli ga i – nisu se nikada pokajali.

NE PROPUSTITE

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare