Pentagon i NATO razmatraju isporuku PVO sistema „Patriot“ Ukrajini

Zemlje-članice NATO vode diskusiju o mogućim isporukama sistema PVO sistema „Patriot“ Ukrajini, rekao je šef Alijanse Jens Stoltenberg nakon prvog dana zasedanja šefova diplomatija u Bukureštu.

Foto: www.nato.int

„Razgovaramo o isporukama novih sistema, kao što je ‘Patriot’ i sada se vodi diskusija o tome. Diskusija se tiče i toga da se garantuje da su već isporučeni sistemi efikasni i da funkcionišu“, rekao je on.

Istovremeno, i u Pentagonu su saopštili da razmatraju snabdevanje Ukrajine svim vidovima PVO odbrane, uključujući i sistem „Patriot“.

„PVO je naš najveći prioritet i tragamo za svim mogućnostima kako da pomognemo Ukrajini“, rekli su predstavnici Pentagona na brifingu za novinare.

U Pentagonu su istakli i da za sada ne razmišljaju o slanju aviona-lovaca Ukrajini. Kako se dodaje, to nije prioritet za skoriju budućnost, prenosi Sputnik.

Podsetimo, stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja upozorio je nedavno da značajan deo oružja, koje zapadne zemlje isporučuju Kijevu, dolazi do terorista.

„Bilo bi naivno verovati da se naoružanje i finansijska podrška koju Zapad pruža Ukrajini, koristi prema nameni. Ukazivali smo na veliki broj činjenica o tome da velika količina naoružanja pada u ruke terorista i kriminalaca, podstičući sukobe širom sveta, a i velika količina se krade“, izjavio je Nebenzja u svom obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare