Putin: Evropa kriva što tamo hrli na stotine hiljada migranata

Izvor:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su evropske zemlje same stvorile uslove da stotine hiljada migranata krenu ka njima, a da sada pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za ono što se dešava.

Vladimir Putin je, komentarišući migrantsku krizu na poljsko-beloruskoj granici, za TV Rusija1 rekao da su evropske zemlje same krive za to.

“Rekao sam zašto: iz političkih, vojnih i ekonomskih razloga. Oni su sami stvorili uslove da hiljade i stotine hiljada ljudi krene. I sada traže krivce da bi skinuli sa sebe odgovornost za događaje koji se dešavaju”, istakao je Putin, prenose RIA Novosti.

Predsednik Rusije je izrazio spremnost Moskve da olakša izbegličku krizu na belorusko-poljskoj granici, koja je i granica Belorusije sa EU.

“Kada čujem optužbe na naš račun želim svima da poručim – bavite se svojim domaćim pitanjima, ali nemojte da pokušavate da ih prebacujete na druge jer je to u nadležnosti vaših organa. Ipak, mi smo spremni da damo svoj doprinos i pomognemo u rešavanju situacije”, poručio je Putin u intervjuu na TV Rusija 1, prenosi TAS.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare