Putin u užem izboru američkog magazina Tajm za “ličnost godine”, među kandidatima nema Zelenskog

Izvor:
Blic, Foto: Pixabay, Printscreen

Ruski predsednik Vladimir Putin jedan je od devet kandidata koji su se našli u užem izboru američkog magazina Tajm za “ličnost godine” za 2023. godinu. Pored Putina, na “skraćenoj listi” Tajma za ličnost godine su kineski predsednik Si Đinping i britanski kralj Čarls Treći.

Među kandidatima su i američka kantautorka Tejlor Svift, film “Barbi”, osnivač ČatGPT Sem Altman, tužioci bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, predsedavajući Federalnih rezervi Džerom Pauel, kao i holivudski scenaristi i glumci, koji su štrajkovali ove godine.

Printscreen Time.com

Tajm je za Putina naveo da je ove godine nastavio rat protiv Ukrajine i da se suočio da “kratkom pretnjom” po svoju vlast tokom pobune Vagnera, ali je, ocenjuje američki magazin, njegov uticaj samo porastao na kraju, jer se grupa plaćenika povukla kada je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko postigao dogovor sa njima.

Pobednik će biti proglašen u sredu, najavio je američki magazin. Svake godine od 1927. Tajm bira “ličnost godine”, a prošle godine su tu titulu poneli ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i “duh Ukrajine”. Tajm je Putina proglasio za ličnost godine 2007.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare