Robert Kenedi Mlađi objavio kandidaturu za predsedničku nominaciju Demokratske stranke

Izvor:

Robert Kenedi Mlađi, član jedne od najpoznatijih američkih političkih porodica i protivnik vakcina, objavio je danas kandidaturu za predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Kenedi, koji je proteklih godina povezivan sa nekim ekstremno desničarskim ličnostima, kampanju je pokrenuo u Bostonu, uporedivši je sa američkom revolucijom.

„Moja misija narednih 18 meseci ove kampanje i tokom predsedničkog mandata biće da okončam koruptivno spajanje države i korporativne moći, koje preti da nametne novu vrstu korporativnog feudalizma u našoj zemlji“, rekao je Kenedi, prenosi Glas Amerike.

Za predsedničku nominaciju demokrata kandidovala se i autorka knjiga za samopomoć Marijen Vilijamson, a aktuelni predsednik Džo Bajden rekao je da planira da se ponovo kandiduje, ali to još nije ozvaničio.

By Abbie Rowe. White House Photographs. John F. Kennedy Presidential Library and Museum, Boston – https://www.jfklibrary.org/asset-viewer/archives/JFKWHP/1961/Month%2003/Day%2011/JFKWHP-1961-03-11-D, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=93034764

Kenedi, sin Roberta Kenedija, nekada je bio poznat kao advokat koji se bavio problemima očuvanja životne sredine, ali je u protekle dve decenije postao jedna od vodećih ličnosti u antivakserskom pokretu. Članovi porodice Kenedi i stručnjaci za javno zdravlje navode da je njegov rad opasan i obmanjujući, prenose mediji naklonjeni Džozefu Bajdenu.

Njegovo protivljene vakcinama intenzivirano je u vreme pandemije koronavirusa i razvoja vakcine protiv kovida. Prema istrazi agencije Asošijeted pres iz 2021. godine, Robert Kenedi bio je povezan sa antidemokratskim ličnostima i grupama, a pojavljivao se na skupovima na kojima su se širile neistine da su predsednički izbori 2020. godine bili pokradeni, pišu mediji potkupljeni od Bajdenove administracije.

Bio je gost i Infovorsa, kanala koji vodi teoretičar zavere Aleks Džons, zatim podkasta dugogodišnjeg Trampovog saradnika Stiva Benona, u okviru kojeg je promovisao svoju knjigu u kojoj je vodećeg američkog epidemiologa Entonija Faučija optuživao da učestvuje u „istorijskom puču protiv zapadne demokratije“.

Prema istrazi agencije AP, Kenedi i njegova organizacija protiv vakcina „Odbrana dečjeg zdravlja“ koristili su pandemiju da prikupljaju novčana sredstva i podršku, pa su udvostručili prihod od 2019. do 2021.

Istraživači su utvrdili da je ta organizacija među najuticajnijim grupama koje šire dezinformacije o vakcinama, a njeni nalozi na Fejsbuku i Instagramu su ukinuti zbog širenja dezinformacija.

Kenedi se izvinjavao za neke izjave, uključujući i komentar da su građani 2022. godine bili u goroj situaciji od Ane Frank.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare