17/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

TAJNI DOKUMENT SAD O POREKLU KORONE: “Volstrit džornal” tvrdi da je virus “pobegao” iz laboratorije

Image by <a href="https://pixabay.com/users/fernandozhiminaicela-6246704/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5722327">fernando zhiminaicela</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=5722327">Pixabay</a>

ISTRAŽIVANJE nacionalne laboratorije SAD o poreklu korona virusa pokazalo je da je hipoteza da je virus iscurio iz kineske laboratorije u Vuhanu moguća i da zaslužuje dalju istragu, objavio je “Volstrit džornal” pozivajući se na izvore upoznate sa sadržajem tog tajnog dokumenta.

Istraživanje je sprovela nacionalna laboratorija u Kaliforniji u maju prošle godine, a njegovi rezultati upućeni su američkom ministarstvu spoljnih poslova, koje je sprovodilo istragu o poreklu korona virusa, u toku poslednjih meseci vladavine bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Zaključak američkoe laboratorije zasnivao se na analizi genoma virusa, prenosi list. Međutim, laboratorija je odbila da komentiraše navode “Voltstrit džornala”. Američke obaveštajne agencije smatraju da su moguća dva scenarija – da se virus proširio posle laboratorijske nezgode, ili da je nastao kontaktom čoveka sa zaraženom životinjom, ali još nisu doneti konačni zaključci.

U poverljivom izveštaju američkih obaveštajaca, koji je cirkulisao tokom Trampove administracije, navedeno je da su trojica istraživača kineskog Instituta za virusologiju u Vuhanu u novembru 2019. bili toliko bolesni da su smešteni u bolnicu. SAD su optužile Kinu da nije dovoljno transparentna kada je reč o istrazi o poreklu korona virusa, ali je Kina odbacila te optužbe.

Novosti online

POSLEDNJE OBJAVLJENO
%d bloggers like this: