Vikend “izazov” u Čikagu, stotine tinejdžera uništava imovinu i napada prolaznike

Izvor:
RTS, Foto: Printscreen

Stotine tinejdžera jurišalo je za vikend centralnim ulicama Čikaga, skačući po automobilima i razbijajući šoferšajbne, uznemiravalo prolaznike i turiste.

Kamere lokalne televizije Foks 32 objavile su snimak tinejdžerâ koji se okupljaju na ulicama i policije koja pokušava da uspostavi red u toj oblasti.

“Gde su im roditelji? To je moje pitanje”, pitala jedna žena iz Čikaga dok je u subotu prolazila centrom Čikaga.

Viđene su velike grupe tinejdžera kako puštaju muziku sa zvučnika i besciljno lutaju po ulicama, dok su neki pokušavali da uđu u gradski park Milenijum i Institut umetnosti, koji su u kasnim večernjim satima zatvoreni za osobe mlađe od 21 godine.

Grupe tinejdžera su u znak protesta skakale po automobilima, razbijale prozore i napadale vozače. Jedna žena je za lokalnu podružnicu Foks njuza rekla da je njen muž napadnut i pretučen nakon što je grupa tinejdžera skakala po automobilu i razbila šoferšajbnu. Muškarac je prebačen u bolnicu na pregled.

Stotine policajaca pokušavalo je u centru grada da rastera grupe tinejdžera, a građani su prijavljivali i da su se čuli pucnji.

Policija je na momente pomagala i pratila uplašene turiste do automobila ili hotela u kojima su odseli, a saobraćaj na čikaškoj aveniji Mičigen bio je obustavljen dok je policija pokušavala da uspostavi red.

Policija kaže da je šestogodišnji dečak pogođen u ruku u blizini Čikaške petlje, a 17-godišnji dečak pogođen je u nogu. Obojica su prebačeni u bolnicu i sada su u stabilnom stanju.

Haos u gradu rezultat je izazova postavljenog na društvenim mrežama pod nazivom “Teen Takeover”, a slične scene odigrale su se u Čikagu i prošle godine.

Novoizabrani gradonačelnik Čikaga Brendon Džonson osudio je nasilje, ali je i protiv osude tinejdžera i onih koji ih nazivaju kriminalcima.

“Nije konstruktivno demonizovati mlade, koji su i inače bez perspektive”, rekao je Džonson.

Građani, s druge strane, smatraju da su odgovorni roditelji.

“Razumem da se deca dobro zabavljaju, ali za ovo je krivo loše vaspitanje. Moramo da budemo bolji kao roditelji. Naša deca ne bi trebalo da budu ovde”, rekao je jedan stanovnik Čikaga.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare