Zaharova o opljačkanoj ruskoj crkvi u Oksfordu: „Đavolji plodovi rusofobije“

Izvor:

Rusofobna i dezinformaciona kampanja, koju je lično pokrenula šefica britanske diplomatije Liz Tras, daje „svoje đavolske plodove“ u Oksfordu, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova povodom napada na crkvu Svetog Nikolaja Čudotvorca u Oksfordu.

Foto: Press-služba MID-RF

Prema rečima Zaharove, razbojnici su u zoru upali u crkvu Svetog Nikolaja Čudotvorca u Oksfordu.

„Ukradene su dragocenosti od velike važnosti za parohijane i lokalnu crkvenu zajednicu. Razbojnici su uzeli i novac koji je sakupljan za izbeglice iz Ukrajine. Britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras može da bude zadovoljna. Kampanja rusofobije i lažnih informacija koju je lično pokrenula daje svoje đavolske plodove na mestu gde joj je izdata diploma o obrazovanju“, napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Crkva Svetog Nikolaja Čudotvorca, koja se nalazi u Oksfordu, pripada suroškoj eparhiji Ruske pravoslavne crkve.

Podsetimo, ranije je nepoznata osoba kamionom probila kapiju ruske ambasade u Dablinu, a kako je saopštio Sputnjiku portparol ambasade Rusije u Dablinu Nikita Isakin, irska policija je bila prisutna i ništa nije učinila po tom pitanju. Pored toga, u Parizu je u noći između 6. i 7. marta bačen molotovljev koktel na zgradu Rossotrudničestva.

Još jedan incident je zabeležen ovog meseca u Vilnjusu, glavnom gradu Litvanije, u kojem je napadnut ruski diplomata.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare