Zaharova: Ovo je sveopšta histerija

Izvor:
Sputnjik, Foto : Press-služba MID RF

Reakcija svetske zajednice na poteze Rusije, uključujući i Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija, je histerična, a izjave zvaničnika su apsurdne, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„To je histerija, to je zastrašivanje, to je sve zajedno. Oni će sve više i više da iznose te apsurdne tvrdnje“, kazala je ona.

Kako je istakla, Rusija se trudila da spreči trenutni razvoj događaja u Ukrajini ali je Zapad izabrao da na to ne obrati pažnju.

„Sve se to predstavlja kao dugoočekivana i priželjkivana akcija Rusije. Međutim, to je iznuđena situacija. Do ovoga je došlo nakon što su iscrpljene sve mogućnosti pregovora, kompromisa, objašnjenja. To je neophodno razumeti“, naglasila je ona.

„Pokušali smo da sprečimo sve ovo što se dešava tokom više godina, a ne nedelja ili meseci, koristeći sve mogućnosti i taktike. Neverovatno je da se Zapad sad srozava do takvog nivoa da ne želi na sebe da preuzme trunku odgovornosti za dešavanja u Ukrajini“. dodala je.

Takođe je rekla i da je Vašington zauzeo licemernu poziciju po pitanju rada diplomatske misije Rusije u SAD proterivanjem ruskih diplomata.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar