Zaharova: Zapad postao saučesnik genocida u DNR i LNR

Izvor:
Sputnjik, Foto: Foto : Press-služba MID RF /

Moskva smatra da su optužbe NATO na račun Rusije da vrši agresiju neosnovane, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Zemlje Zapada su postale saučesnici višegodišnjeg genocida nad građanima LNR i DNR, istakla je ona.

„U uslovima nesposobnosti država članica NATO za dogovor i odsustva želje da stvarno jačaju bezbednost u Evropi na principu ravnopravne i nedeljive bezbednosti, njihove pokušaje da nas optuže za agresiju smatramo neosnovanim“, navodi se u saopštenju.

Prema njenim rečima, zemlje Zapada su suštinski postale saučesnici višegodišnjeg genocida nad žiteljima LNR i DNR. Ni NATO ni SAD nisu zainteresovani za normalizaciju u Ukrajini, dodala je ona.

„Osam godina zemlje Zapada su ravnodušno pratile ubistva i ponižavanje hiljada civila na jugo-istoku Ukrajine. Oni su u suštini postali saučesnici višegodišnjeg genocida nad građanima LNR i DNR “, istakla je Zaharova.

Ona je navela i da namera NATO da nastavi da „pumpa“ Ukrajinu oružjem, uključujući sisteme PVO, govori samo o jednoj stvari – da ni SAD ni njihovi saveznici nisu zainteresovani za normalizaciju situacije u Ukrajini.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar