Šabačka mahaluša Miloš Ković: Mlađa Đorđević osnivač Srpske napredne stranke?!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen YouTube

Istoričar Miloš Ković, koji se već duže vremena u javnosti predstavlja kao veliki patriota, nacionalista i protivnik režima Aleksandra Vučića, još poznat i kao inicijator i potpisnik ispraznih apela, peticija i drugih anestetika za srpski narod, gostojući u emisiji Dijalog na Jutjub kanalu Novi Standard ponovo je demonstrirao koliko šarlatanska, jadna i bezvredna, samoprozvana srpska intelektualna “elita” ume da bude.

Prof. dr Jovanka od Autokomande manekenskom nonšalancijom sa žaketom preko ramena oslobađa Kosmet, ulje na platnu, Autor: Dragan Kojić Keba

Miloš Ković je inače i univerzitetski profesor, čovek koji obrazuje i usmerava mlade naraštaje, i običan čovek bi pomislio da on, kao takav, treba da predstavlja moralnu gromadu, nekoga za ugled svojim studentima, da mu je svaka reč odmerena i dragocena… Na žalost, Ković je pokazao da  se svojim besedama u emisiji (sve velike intelektualne Srbende poput Kovića ne govore već besede), ništa ne razlikuje od šabačkih mahaluša, odakle inače potiče.

Možda su uzrok Kovićevog posrnuća (ako se ikada i bio uzdigao iznad mahale), to što se kao predavač Soroševe BOS, kao stipendista britanskog Foreign office i Soros fondacije, kao od Aleksandra Vučića imenovani  predsednik Upravnog odbora Istorijskog muzeja, kao redovni profesor Beogradskog univerziteta izabran na veoma čudan način, uvalio kao kockar u dugove, pokušava grčevito lažima i spletkama da se bezuspešno “vadi”, a samo je pitanje dana kad će otići sve na doboš.

Ne ide to “profesore” zajedno. Soroš, Foreign office i Aleksandar Vučić nikad ne idu zajedno sa patriotizmom i Srbijom, a dugove, stipendije, apanaže i male pomoći prijatelja moraju da se vrate.

I vraća ih Ković, ne baš uspešno ali se trudi.

Sem herojskih juriša da oslobodi Autokomandu od šiptarske okupacije, Ković i poluistinama, lažima i spletkama  napada  protivnike režima Aleksandra Vučića, i tačno zna ko su glavne smetnje od naroda sakrivenoj idili koja vlada između Vučića i tzv. opozicije.

Trn u oku mu je Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje.
Mlađan Đorđević, Foto: Pokret Oslobođenje

Istreniran prethodnim tužbama za klevete i povrede ugleda i časti, Ković lukavo i prepredeno, baš ko svaka mahaluša, tokom emisije se insinuacijama i poluistinama ostrvio na Đorđevića.

Tako Ković za sve što kaže ne tvrdi da zna, nego kukavički govori da je “čuo”.

Tako je “čuo da je Mlađan Đorđević hteo da se kandiduje za predsednika Srbije” i da mu zbog toga smeta Kovićev pokret .

 – Đorđević se oduvek zalagao za bojkot svih izbora koje organizuje Aleksandar Vučić i zbog toga oštro kritikuje opoziciju, čak tvrdi da su svi oni koji su izašli na izbore saučesnici Vučiću u pljački i izdaji. No, kad je istina mahaluši smetala da istoroče svoju laž. (prim.aut)

Ković priča da ne zna ko je Mlađan Đorđević  al’ je čuo da je sa Kosova, da je napustio Metohiju i da živi na Vračaru, navodeći gledaoce da pomisle da je eto Đorđević prodao sve i izdao Kosovo pa sad ispija espreso u kafićima na Vračaru.

– Đorđevićeva porodica je još dok je on bio dete, početkom sedamdesetih godina, zbog krvne osvete koja im je pretila od Albanaca morala da napusti Kosmet, i naselili su se u Lapovu, gde je Đorđević živeo sve do polaska na fakultet i gde i danas često boravi. U Smaću, selu kraj Prizrena, odakle potiče Đorđevićeva porodica, ništa nije prodato već je sve spaljeno i uništeno. Zna sve to mahaluša, al’ zloba, kukavičluk i obaveza teraju da se bezočno laže.(prim.aut)

Mlađan Đorđević: Metohija, selo Smać – ovde sam rođen. Kapije nema, kuća spaljena, stari dud posečen. Ovo nije na prodaju.

Ković, istoričar, profesor, borac za istinu, nacionalni pregalac, moralna gromada, štićenik dverjanskih botova, kako kaže “gugluje” o Đorđeviću i “vidi da je veoma bogat” pa postavlja pitanja kako se obogatio i da li se obogatio dok je bio na vlasti u vreme Borisa Tadića.

– Kad jedan profesor “guglovanjem” utvrđuje ko je koliko bogat ili “veoma bogat”, jedino možemo da se zapitamo šta taj čovek priča studentima na svojim predavanjima, kojim izvorima se služi, na osnovu čega je pisao svoje naučne radove … ili je Vikipedija vrhunac Kovićevog istraživačkog rada, nauke i profesure? (prim.aut)

Ković “besedi” da ne zna ko je Mlađan Đorđević ali je čuo da se “govorkalo” da je hteo da nametne patrijarha SPC. Brže-bolje Ković odmah posle toga govori da “ne zna da li je to tačno, nego samo postavlja pitanje” i potom kao prva  torokuša mahale ponesena inspiracijom, postavlja pitanje “Koja je uloga Mlađana Đorđevića u stvranju Srpske napredne stranke?”, insinuirajući da je Đorđević njen osnivač.

– Posle takve nebuloze, malo ko još može Kovića da sluša i gleda.  Jovana Jeremić, Boža Spasić, Karan i ostali Pinkovi Hans Kristijan Anderseni manje se nalupaju gluposti tokom cele nedelje, nego što jedan profesor univerziteta iznese za sat i nešto vremena.(prim.aut)

Nešto ranije u emisiji se Ković okomio i na Nebojšu Vukanovića, jednog od retko čestitih i u narodu omiljenog političara u Republici Srpskoj. Ković kaže da ne zna ko je taj Nebojša Vukanović (a kako bi i znao nacionalni pregalac naš, kad su mu misli opterećene brigom za KiM i dnevnicama za predavanja po Srpskoj i dijaspori), ali zato kaže da ga “često viđa na sarajevskim medijima”. Hoće to da se pogubiš i da ti se zamanta kad se pomeša u glavi i Soroš i MI-6 i Vučić i srpstvo pa ne znaš Vukana, al’ ga stalno viđaš. Ne sumnjamo da će Vukanović imati šta da odgovori šabačkoj mahaluši.

Nebojša Vukanović, Foto: Ilustracija

Samo dno kaljuge u kojoj se valja je dotakao Ković pozivajući se na pokojne vladike Amfilohija i Atanasija (mrtva usta ne govore) u pokušaju da odbrani svoj kukavičluk kad je odbio da potpiše krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića i opravda svoje dugogodišnje spletkarenje, manupulaciju i poigravanje patriotskim osećanjima srpskog naroda.

 

Svako slovo više o ovoj mahaluši je štetno i suvišno.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ime
Ime
5 meseci pre

I jedan i drugi gola govna i velike stetocine