Posle Vučićeve izjave da nema NATO snaga u Srbiji, Rusi ga pitaju: Zar Kosovo nije Srbija?

Izvor:
IA REKS, Politički.rs, Foto: Printscreen IA REKS

NEMA NATO U SRBIJI? VUČIĆ JE ZABORAVIO PRISUSTVO NATO-A NA SRPSKOM KOSOVU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da na teritoriji Srbije nema NATO snaga. On je to izjavio 16. marta na konferenciji za novinare u Beogradu a prenela agencija Tanjug.

„Srbija je jedina država u regionu koja nije članica NATO-a i na čijoj teritoriji se ne nalazi NATO. Bosna i Hercegovina nije u NATO, ali NATO jeste u Bosni i Hercegovini“, rekao je Vučić na pitanje novinara da prokomentariše strahove drugih lidera u regionu da Srbija kupuje oružje za svoju vojsku, prenosi ruski IA REKS.

„Koliko vidim svi su naoružani, a bacaju pare kao pijani gosti na svadbi“, dodao je Vučić.

IA REKS podseća Vučića da na teritoriji srpske južne pokrajine Kosovo i Metohija deluju međunarodne „Snage za Kosovo“ (KFOR) pod vođstvom NATO-a, zadužene za obezbeđenje stabilnosti u ovom regionu Srbije od 12. juna 1999. godine na osnovu relevantne rezolucije Saveta bezbednosti UN. U blizini kosovskog grada Uroševca nalazi se vojna baza američkog kontingenta u okviru misije Kfora, u kojoj je smešten štab Multinacionalne operativne grupe Istok pod komandom Sjedinjenih Država. Baza je počela da se gradi nakon završetka bombardovanja Jugoslavije i uvođenja NATO kontingenta na Kosovo.

U Bosni i Hercegovini, NATO podržava planiranje, logistiku i upravljanje operacijom Altea koju vodi EU. U zemlji nastavlja da deluje vojni štab Severnoatlantske alijanse.

Ima li Rusa u Srbiji i da li ste nas prodali, gospodine Harčenko?

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare